Hlavní obsah

USA varují před hrozbou severokorejských hackerů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká vláda varovala před hrozbou severokorejských hackerů a za zvlášť ohrožené sektory označila bankovnictví a finance obecně. Důvod upozornění, které vydaly společně ministerstva zahraničí, financí a vnitřní bezpečnosti a Federální úřad pro vyšetřování (FBI), není podle agentury Reuters úplně jasný.

Foto: Carolyn Thompson, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

KLDR je řadu let podezírána a obviňována z digitálních loupeží, například z čerpání desítek milionů dolarů z bankomatů, rozsáhlého vykrádání bankovních účtů a vydírání. Podle loňské zprávy OSN Pchjongjang získal hackerskými operacemi odhadem dvě miliardy dolarů, které využil při vývoji zbraní hromadného ničení.

Ve varování amerických úřadů se uvádí, že aktivity KLDR "ohrožují Spojené státy a ostatní země světa a jsou zejména namířeny proti integritě a celistvosti mezinárodního finančního systému".

Reklama

Související články

Zákeřný trojský kůň útočí přes SMS zprávy

Jedním z nejrozšířenějších trojských koňů posledních měsíců je Emotet. V poslední době jej ale útočníci vylepšili – nově se dovede šířit i přes SMS zprávy,...

Výběr článků

Načítám