Hlavní obsah

Unikátní tapeta ochrání WiFi síť před nezvanými návštěvníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzští vědci přišli s novým řešením ochrany WiFi signálu před zneužíváním z okolních bytů či jiného prostředí. Uživatelé nemusejí svůj router chránit heslem či klíčem, ale stačí si vytapetovat byt novým papírem se stříbrnými krystaly. Ty dokonale blokují signál a brání mu v průniku za tapetu.

Foto: Profimedia.cz

WiFi sítě se těší v posledních letech především díky notebookům velké popularitě. Zabezpečení ale někteří uživatelé podceňují.

Článek

Vědci z L’Institute Polytechnique Grenoble a ze Centre Technique du Papier ale tvrdí, že spíš než před průnikem vlastního signálu do cizích prostor, bude sloužit tapeta k ochraně pokoje před škodlivým WiFi zářením. Do pokoje, jehož zdi budou pokryty novými tapetami s krystaly stříbra, by se totiž signál neměl dostat. Takže tapety budou vhodné především k ochraně ložnic a dětských pokojů.

Využití takové tapety k blokování WiFi signálu je velmi nákladné a tudíž nesmyslné. Router stačí opatřit heslem, což je levné a dostupné již dnes. Tapety se stříbrem jsou zatím příliš drahé. Využití mohou mít opravdu tam, kde je nutné se chránit před jakýmkoli WiFi zářením z okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám