Hlavní obsah

Smartphone se prodával se škodlivým softwarem. Nakažen byl už při výrobě

Německá bezpečnostní společnost G Data Software objevila v levné značce chytrých telefonů čínské výroby předinstalovaný program, který z telefonu tajně odesílá data. Informovala o tom agentura AP. Přístroj se škodlivým softwarem si bezpečnostní firma objednala na internetu.

Foto: archív výrobce

Star N9500

Článek

Škodlivý kód prý experti našli v telefonu Star N9500, kde byl ukrytý hluboko v softwaru chráněném licencí. Společnost si přístroj koupila poté, co na něj dostala několik stížností od zákazníků. Spyware, který odhalila, by prý hackerům mohl umožnit ukrást osobní údaje, uskutečňovat falešné telefonáty nebo zapínat fotoaparát.

Výrobce telefonu není uveden v dokumentech ani na přístroji. Pracovníci G Data Software se ho více než týden snažili dohledat, ale neúspěšně, řekl mluvčí firmy Thorsten Urbanski.

Podle Björna Ruppa, což je šéf berlínské firmy GSMKB poskytující poradenství v oblasti zabezpečení mobilních přístrojů, je takových případů víc, než si lidé myslí. Loni na podzim prý našel škodlivý software v některých přístrojích německý poskytovatel mobilních služeb E-Plus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám