Hlavní obsah

Ochrana před hrozbami musí být komplexní

Novinky, Petr Blažek (Zdroj: eset.cz)

Komerční článek - Navzdory růstu investic do zajištění bezpečnosti ve firmách přibývají případy narušení ochrany firemních dat.

Foto: ESET software spol. s r.o.

Ilustrační foto

Článek

Podle databáze Breach Level Index (BLI) došlo jen v roce 2014 k více než 1500 případům narušení bezpečnosti dat a k úniku jedné miliardy datových záznamů. V porovnání s rokem 2013 to znamená 49% nárůst počtu narušení bezpečnosti a 78% nárůst objemu ukradených nebo ztracených dat. IT manažeři a bezpečnostní experti ve firmách nárůst hrozeb vnímají, ale opatření, která přijímají, nejsou odpovídající. Vyplývá to z průzkumu, který na objednávku společnosti Gemalto provedla agentura Vanson Bourne. Průzkum probíhal v řadě zemí; zúčastnilo se ho přes 900 respondentů, z toho 50 bylo z České republiky.

Na 90 % respondentů průzkumu se domnívá, že bezpečnostní systémy ochraňující perimetr jejich organizace jsou dostatečně účinné. Nicméně: 71 % organizací podle průzkumu upravilo své bezpečnostní politiky v reakci na známé bezpečnostní incidenty z poslední doby – a polovina respondentů průzkumu se přesto domnívá, že do jejich firemní sítě se mohou dostávat neoprávnění uživatelé. Průnik IT perimetrem zaznamenalo v uplynulém roce 30 % respondentů. Firemní data přitom byla v těchto organizacích chráněna šifrováním pouze v 16 % případů.

„Nárůst počtu bezpečnostních incidentů, a hlavně množící se případy masivních úniků dat ukazují, že firmy nesmí IT bezpečnost podceňovat. Je důležité si přitom uvědomit, že neexistuje žádné zázračné řešení, ale že je potřeba komplexní ochrana. Vedle kvalitního bezpečnostního řešení by firmy měly řešit také zabezpečení přístupu k datům a systémům, ale také používat šifrování dat – a pro všechny případy také mít nasazené moderní zálohovací řešení,“ doporučuje Martin Skýpala, produktový manažer společnosti ESET.

Příkladem kvalitního bezpečnostního řešení je ESET Secure Business. Jde o pokročilé firemní řešení bezpečnosti, které chrání počítače, notebooky, mobilní zařízení a souborové i poštovní servery, a obsahuje také firewall a antispam.

Společnost ESET v únoru 2015 uvedla na trh nové verze svých produktů pro firemní zákazníky, které díky řadě inovací poskytují zvýšenou ochranu před hrozbami, a to při zachování tradičně nízkých systémových nároků. Obsahují zcela nové funkce, které přidávají další vrstvy ochrany před hrozbami k prověřené technologii detekce škodlivého kódu, legendární ESET NOD32. Nejdůležitějšími novými funkcemi jsou Ochrana proti botnetu, Exploit Blocker, Anti-Phishing a v případě ESET Mobile Security také Anti-Theft. Vedle zavedení nových ochranných technologií je nejvýznamnější inovací nových produktů ESET pro firemní zákazníky zcela nový nástroj vzdálené správy ESET Remote Administrator. Díky webové konzoli umožňuje správci jak kompletní přehled nad bezpečnostní situací v síti, tak detailní možnosti nastavení bezpečnostních parametrů.

Co se týče zabezpečení přístupu, jednoduchým řešením je ESET Secure Authentication, které funguje na bázi jednorázového hesla, generovaného zabezpečenou aplikací v mobilním přístroji uživatele. Chránit data lze pomocí šifrovacího řešení DESlock+ a k zálohování je určeno řešení Storage Craft. Tato poslední dvě řešení nabízí ESET v rámci ESET Technology Alliance, platformy, která má za cíl doplnit nabídku ESET o prověřené produkty, které umožní posílit IT bezpečnost zákazníků ESET i v dalších oblastech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám