Hlavní obsah

Jednoduchým trikem připraví lidi o peníze

Nový způsob, jak napálit důvěřivce, vymysleli počítačoví piráti. Na internetu se vydávají za zástupce obchodní sítě Penny Market a lidem tvrdí, že mohou vyhrát slevové poukazy nebo počítačové tablety iPad. Ve skutečnosti je ale nakonec připraví o peníze.

Foto: repro realgiftscz.info

Podvodná stránka, ve které lákají důvěřivce na poukazy a iPady jménem Penny Marketu

Článek

„Blahopřejeme, můžete být dnešním šťastným návštěvníkem. Slavte s Penny Market a našimi sponzory. Našim návštěvníkům nabízíme šanci získat exkluzivní dárky – poukazy, iPady, dárkové karty a mnoho dalšího,“ lákají podvodníci v nové nabídce.

Aby lidé měli šanci některý ze zmiňovaných dárků získat, musí tuto nabídku sami šířit prostřednictvím sociální sítě Facebook. V dalším kroku jsou pak vyzváni, aby zadali do formuláře svoje telefonní číslo, aby mohli být kontaktováni v případě, že budou skutečně vybráni.

A právě v tom je kámen úrazu. Důvěřivci, kteří své číslo skutečně zadají, tím zároveň dávají souhlas k zasílání placených SMS zpráv. Za každou prémiovou SMS bude z jejich účtu u mobilního operátora stržena částka 99 Kč. Zpráv přitom může přijít klidně i více.

Daná soutěž není nikterak spojena s naší společností.
zástupci společnosti Penny Market

Zástupci společnosti Penny Market se od této akce již distancovali: „Rádi bychom všechny upozornili, že daná soutěž není nikterak spojena s naší společností, neorganizujeme ji ani do ní neposkytujeme výhry.“

Podobné stránky by tak lidé rozhodně neměli sdílet. V žádném případě pak nesmějí do formulářů zadávat svoje telefonní číslo – podvodníci totiž v podmínkách uvedených drobným písmem na konci stránky informují, že jde o zpoplatněnou službu. Šance na vrácení peněz je tak s největší pravděpodobností nulová.

Podobné nabídky vyskytující se na sociálních sítích nebo ve vyskakujících reklamách by lidé rozhodně neměli brát na lehkou váhu. Je totiž vcelku možné, že počítačoví piráti se budou v dohledné době snažit vydávat i za jiné obchodníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám