Hlavní obsah

Hackeři o víkendu vyřadili Aukro z provozu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodní portál Aukro byl v neděli šest hodin nedostupný kvůli útoku hackerů na datové centrum v Polsku. Pro uživatele, kteří kvůli výpadku nemohli obchodovat, chystá server kompenzace. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Novinky

Internetové stránky Aukro

Článek

Na polské datacentrum Aukra byl podle prohlášení společnosti veden cílený distribuovaný útok (DDoS). "Tato forma útoku nemá žádný vliv na zabezpečení dat našich uživatelů, ta zůstala stoprocentně chráněná stejně jako za běžného provozu," uvedla mluvčí Aukra Michaela Papežová.

Pracovníkům polské centrály se ve spolupráci se specializovanou společností během několika hodin podařilo útok hackerů odvrátit. České Aukro aktuálně pracuje na systému kompenzací pro uživatele.

"Zvažujeme několik variant, všechny mají za cíl maximálně eliminovat negativní dopad na naše zákazníky," dodala Papežová. Kvůli technickým potížím server také prodloužil čas vystavených nabídek o 24 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám