Hlavní obsah

Hackeři napadli servery TaskRabbitu, které patří nábytkářskému řetězci IKEA

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kybernetičtí zločinci napadli internetové servery společnosti TaskRabbit. Jde o internetové tržiště drobných živnostníků, které se soustředí na nabídku drobných prací a služeb a které patří nábytkářskému řetězci IKEA. Uživatelé by si měli změnit svá přístupová hesla.

Foto: Profimedia.cz

Internetové stránky společnosti TaskRabbit

Článek

Na celý případ upozornila přímo IKEA. Ta na svých internetových stránkách upozornila, že v souvislosti s webovým tržištěm TaskRabbit „vyšetřuje počítačový bezpečnostní incident“.

Přesné detaily zatím nebyly sděleny. Podnik pouze uvedl, že na vyšetřování spolupracuje se společnostmi pro kybernetickou bezpečnost a tamními donucovacími orgány. Zda byla odcizena nějaká uživatelská data, vedení společnosti zatím nepotvrdilo.

Databáze s uživatelskými jmény a hesly

Nábytkářský řetězec přesto vyzval uživatele, aby si změnili svá hesla. To by měli udělat nejen v případě serveru TaskRabbit, ale také na dalších webových službách, kde používají stejné přihlašovací údaje, upozornil server BBC.

Právě toto doporučení nasvědčuje tomu, že se hackeři zmocnili databáze obsahující hesla a uživatelská jména webového tržiště TaskRabbit.

Kvůli celému incidentu byly dočasně internetové stránky a aplikace TaskRabbit vypnuty. Při návštěvě serveru se uživatelům ukáže pouze upozornění, že služba čelila útoku kybernetických zločinců. „Omlouváme se za komplikace v souvislosti s dočasným omezením funkčnosti,“ uvedli na webových stránkách zástupci podniku.

Služba TaskRabbit je k dispozici v některých městech v USA a Británii, založena byla v roce 2008 v San Francisku. Samostatnou součástí skupiny IKEA je od loňského roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám