Hlavní obsah

Firefox má kritické bezpečnostní trhliny

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla vydala na konci minulého týdne novou verzi internetového prohlížeče Firefox, která záplatuje kritické bezpečnostní chyby. Právě před nimi varoval Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ. Trhliny může útočník zneužít k propašování prakticky libovolného škodlivého kódu do cizího počítače.

Článek

„Firefox 39 opravuje dva tucty zranitelností, včetně několika kritických,“ uvedl Pavel Bašta, bezpečnostní analytik CSIRT.CZ, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Trhliny může útočník zneužít ke spuštění prakticky libovolného škodlivého kódu. Může se tak snadno dostat k datům uloženým na pevném disku, případně napadený stroj zotročit a následně jej využívat k dalším útokům a rozesílání nevyžádané pošty.

Některé ze zranitelností, které opravuje Firefox 39, mohou být zneužity také v e-mailovém klientu Thunderbird. Pro něj už ale Mozilla vydala také aktualizovanou verzi, jež všechny problémy řeší.

Stahovat aktualizace je možné přímo ze stránek společnosti Mozilla nebo prostřednictvím automatických aktualizací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám