Hlavní obsah

Chrome obsahuje nebezpečnou trhlinu. Hackeři mohou propašovat do PC virus

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebezpečná trhlina byla objevena v internetovém prohlížeči Google Chrome. Počítačoví piráti ji mohou zneužít k tomu, aby do cizího počítače propašovali prakticky jakýkoliv škodlivý kód. Vývojáři však již vydali bezpečnostní opravu.

Foto: Koláž Novinky.cz

Logo internetového prohlížeče Chrome

Článek

„Zaznamenali jsme zneužití chyby v zabezpečení internetového prohlížeče Google Chrome, jež může vést k poškození dat na napadeném zařízení a spuštění škodlivého kódu,“ prohlásil Michal Lukáš, bezpečnostní expert antivirové společnosti Kaspersky.

Google byl na chybu upozorněn anonymním bezpečnostním expertem minulý týden v úterý. Ještě před víkendem přitom stihl podnik vydat aktualizaci, která tento problém řeší.

Raději aktualizaci ověřte

Problém je ale v tom, že může trvat klidně i několik dní, než se uživatelům tyto aktualizace automaticky zobrazí. „Důrazně doporučujeme provést aktualizaci Google Chrome ručně na novou verzi 89.0.4389.90,“ poradil Lukáš.

Jakou verzi Chromu lidé používají, je možné zjistit v nabídce „Nastavení“, kde je nutné kliknout na položku „O prohlížeči Chrome“. Pokud se zobrazí verze prohlížeče 89.0.4389.90 nebo novější, již je na počítači nainstalovaná opravená verze.

Kritické bezpečnostní chyby ohrožují uživatele Windows

Software

„Pokud je vaše verze starší, prohlížeč vás vyzve k aktualizaci, což vyžaduje opětovné spuštění. V takovém případě Chrome po opětovném otevření automaticky obnoví všechny otevřené karty," uzavřel Lukáš.

S instalací aktualizace by lidé skutečně neměli otálet. S ohledem na to, že všechny detaily o zranitelnosti jsou již počítačovým pirátům známé, nic jim nebrání v tom trhlinu zneužít. Zabránit se tomu dá právě jen instalací nejnovější verze.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám