Hlavní obsah

Benq představil dvě levné 16x DVD vypalovačky

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Benq, která nabízí výrobky s výhodným poměrem cena/výkon, představila dvě nové DVD vypalovačky s až šestnáctirychlostním zápisem. Ceny přitom začínají už na 130 dolarech, tedy přibližně na 3 500 korunách.

Foto: archiv Locomotion

Pouliční divadlo - atraktivní součást kampaně k příběhu sv. Cyrila a Metoděje

Článek

Nové vypalovačky zvládají až 16x zápis na DVD+R a 8x zápis na DVD-R. V případě použití prvně zmíněných médií tak vypálíte 4,7GB dévédéčko už za pouhých šest minut.

Mechaniky se na trhu objeví v průběhu tohoto měsíce. Za Benq DW1610 zaplatíte 130 dolarů (3 500 Kč), zatímco Benq DW1620 se bude prodávat za 150 dolarů (4 000 Kč).

Jediným rozdílem mezi oběma modely je, že Benq DW1620 navíc zvládá 2,4x zápis na dvouvrstvá dévédéčka (DVD+R DL), díky čemuž se na jeden disk vejde až 16 hodin videa ve VHS kvalitě nebo 4 hodiny v DVD kvalitě.

Anketa

Uvažujete o nákupu DVD vypalovačky?
Ano.
35,5 %
Ano, ale zatím je moc drahá.
34,8 %
Ne, zatím ji nepotřebuji.
29,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 442 čtenářů.

Podporované rychlosti

Rychlost čtení:

  • 40x CD / 16x DVD

 

Rychlost zápisu:

  • 16x DVD+R
  • 8x DVD-R
  • 4x DVD+RW
  • 4x DVD-RW
  • 40x CD-R
  • 24x CD-RW

Reklama

Související témata:

Související články

Plextor: Vypalte si DVD za 6 minut

Belgická firma Plextor, která patří mezi elitu v oblasti vypalovaček, uvádí na trh novou DVD vypalovačku, která dokáže díky dvanáctinásobné rychlosti vypálit...

TDK má dvě nové DVD vypalovačky

Společnost TDK uvedla na trh dvě nové DVD vypalovačky s až dvanáctinásobnou rychlostí zápisu na média DVD+R a osminásobným zápisem na média DVD-R.

Výběr článků

Načítám