Hlavní obsah

Belgie zažalovala Google. Kvůli satelitním mapám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Belgické ministerstvo obrany zažaluje americkou společnost Google za to, že nesplnila jeho požadavek na zamlžení satelitních snímků vojenských objektů. Oznámila to mluvčí ministerstva. Úřad požádal firmu Google, aby na svých mapách rozostřila záběry, na nichž jsou vidět letecké základny a jaderné elektrárny. Požadavek byl zdůvodněn bezpečnostními potřebami.

Foto: Peter Power, Reuters

Logo společnosti Google

Článek

"Ministerstvo obrany Google zažaluje," sdělila mluvčí bez dalších podrobností.

Podle agentury Reuters vyhověl Google podobným požadavkům vlád jiných zemí, které vznesly obavy kvůli informacím poskytovaným v elektronickém atlasu Google Earth, na Google Maps a také službou Street View.

Podle firemního sdělení Google s Belgií spolupracuje dva roky na tom, aby vyhověl požadavkům jejího ministerstva obrany. "Je škoda, že se belgické ministerstvo obrany takto rozhodlo. Spolupracujeme s nimi déle než dva roky, abychom změnili naše mapy," sdělil mluvčí belgické pobočky firmy Michiel Sallaets.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám