Hlavní obsah

Beckhamovy milenky zavirují počítač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se elektronickou poštou začala šířit e-mailová zpráva, která po kliknutí na odkaz slibuje fotografie kapitána anglické reprezentace Davida Beckhama v kompromitujících pozicích. Ve skutečnosti jde ale o virus.

Foto: archiv zámku Mníšku pod Brdy
Článek

Zvědavý uživatel, který klikne na odkaz uvedený v e-mailu, nejenže neuvidí slibované fotografie, ale místo toho se do jeho počítače dostane trojský kůň, který umožní počítačovým hackerům převzít kontrolu nad napadeným počítačem a využít jej k dalším útokům.

Ve skutečnosti jde o již léta známý virus s označením HackArmy, který těží se zájmu o různé známé osobnosti. Před Beckhamem to byla např. popová hvězda Britney Spears, zpěvačka Avril Lavigne, nebo Usáma bin Ládin. Virus se skrýval i za údajným záznamem amerického rukojmího Nicka Bergera, kterého zabili teroristé.

Virus těží z popularity celebrit

"Fotografové zachytili Davida Beckhama z Realu Madrid s kalhotami dole," slibuje první věta vzkazu, za kterým se virus skrývá. Beckham se autorům viru hodil proto, že se v poslední době přetřásají dvě jeho údajné milostné mimomanželské aféry. Jedna z nich byla prý se Španělkou, která dnes díky tomu vystupuje v jedné z mnoha anglických televizních show.

Virus napadá počítače s operačními systémy Windows 95, 98, 2000, NT a XP. Antivirové programy s pravidelně aktualizovanou virovou databází jej spolehlivě zachytí.

Anketa

Otevíráte e-maily od odesilatelů, které neznáte?
Ano
15,1 %
Ne
84,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 636 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám