Hlavní obsah

Atari už prodala milion kopií videohry Enter the Matrix

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Americká společnost Atari, která se zabývá převážně výrobou a prodejem videoher, už prodala více než milion kusů videohry s názvem Enter the Matrix. Firma těží hlavně ze současného šílenství kolem stejnojmenného filmu a hru prodává navzdory nepříliš dobré kritice.

Foto: Martina Sýkorová

Pan Zkumavka - logo soutěže

Článek

Obrovský zájem o titul Enter the Matrix ale není překvapivý a mezi analytiky se očekával. Děj k videohře totiž vymysleli bratři Wachowští, kteří napsali a režírovali i film Matrix Reloaded. Ten je pokračováním veleslavného díla Matrix.

Videohra obsahuje hodinovou stopáž navíc, na které lze vidět filmové herce. Hodnocení v jednom z časopisů, který se videohrami zabývá, ani dalšími kritiky, ale nebylo zrovna příznivé, podotýká agentura Reuters.

Společnost Atari prodala milion kopií hry hned za prvních 18 dní, což je nejlepší výsledek, jakého v Severní Americe dosáhla. Podobný úspěch měl ale i první díl k filmu Matrix, který měl po uvedení do kin druhou největší návštěvnost v historii filmu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám