Hlavní obsah

Asustek čeká zásadní změna, společnost se rozdělí

Novinky, mas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších výrobců elektroniky chystá k prvnímu dni roku 2008 velké změny v organizaci. Společnost se má rozdělit na tři divize s cílem zvýšit efektivitu a usnadnit řízení zakázek.

Článek

Značku ASUS známe především z výroby základních desek, notebooků nebo síťových prvků. Málokdo však ví, že Asustek Computer, jak se společnost ve skutečnosti jmenuje, vyrábí také konzole PlayStation 3 pro japonský gigant SONY nebo počítačové zdroje.

 ASUS se rozhodl pro oddělení dvou divizí pracujících jako OEM výrobci, tedy jako výrobce pro třetí stranu, například zmíněnou SONY. Třetí divize bude dál vyrábět produkty pod značkou ASUS jako doposud.

 Asustek tak následuje společnost Acer, která v nedávné minulosti oddělila část zabývající se prodejem značkových sestav od OEM výroby. I důvody jsou podobné - snaha zvýšit efektivitu ohromného kolosu.

 I jména pro nové firmy jsou již známá. Větší z nich s předpokládaným obratem 10 miliard bude Pegatron, zatímco menší Unihan by měl obrátit přibližně 5 miliard. Značková část, stávající ASUS, leží někde mezi s obratem okolo 7,6 miliard amerických dolarů, tedy přibližně 160 mld Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám