Hlavní obsah

Apple chystá platby otiskem prstu

Novinky, Sebastyan Armero

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apple loni v září odhalil první iPhone se zabudovanou čtečkou otisků prstů. Speciální senzor nazývaný Touch ID aktuálně slouží především k odemykání chytrého telefonu a k verifikaci v internetovém obchodě App Store, americký počítačový gigant má ale s touto technologií daleko větší plány. Šéf Applu Tim Cook naznačil, že by iPhony díky Touch ID mohly fungovat i jako platební karty.

Foto: Reuters

Apple loni v září odhalil první iPhone se zabudovanou čtečkou otisků prstů.

Článek

„Oblast mobilního bankovnictví nás fascinuje. Byl to i jeden z důvodů pro vznik Touch ID,“ prohlásil Cook při konferenčním hovoru s novináři. Podle šéfa Applu byly reakce zákazníků na možnost platit za hudbu, knihy a aplikace prostřednictvím Touch ID v App Storu skvělé a jasně ukazují, „že je tu hodně velký potenciál“.

Už minulý měsíc bylo oznámeno, že Apple začal budovat oddělení pro mobilní bankovnictví, žádné bližší detaily ale zatím nebyly zveřejněny. Ani Cook nechtěl podle serveru The Verge zveřejnit další podrobnosti.

Foto: Reuters

Šéf Applu Tim Cook by na akci neměl chybět.

Nicméně podotkl, že kroky tímto směrem nejsou nijak překvapivé. „Když se podíváte na demografii našich zákazníků a množství nákupů na zařízeních s iOS oproti konkurenci, uvidíte, že je to pro nás velká příležitost,“ řekl.

Na závěr šéf Applu zdůraznil, že možnosti Touch ID nejsou ani zdaleka vyčerpány. V budoucnu se tak nejspíše dočkáme ještě dalších funkcí, které tento senzor přinese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám