Hlavní obsah

Aktualizace serveru Mapy.cz trvají pouhých 24 hodin

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zakreslení změn v mapových podkladech navigací a nejrůznějších webech jsou již uživatelé zvyklí čekat i několik měsíců. Není výjimkou, že na některých nových silnicích GPS přístroje jen zmateně hlásí, že se nacházíte v poli. Server Mapy.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ale nyní ukazuje, že to jde dělat i jinak. I když byl nový úsek dálnice D8 otevřen teprve v pondělí, na Mapách je změna vidět již nyní.

Foto: Novinky

Mapy.cz

Článek

„Server Mapy.cz opět dokazuje svoji rychlost a aktuálnost. Teprve včera otevřelo Ředitelství silnic a dálnic ČR nový čtyřkilometrový úsek dálnice D8 a na Mapy.cz ho můžete najít zakreslený už dnes. Mimo dálnice došlo i k aktualizaci mnoha dalších nových cest, ulic a pěšin,“ konstatoval produktový manažer serveru Mapy.cz Adam Chvaja.

Foto: Seznam.cz

Nový úsek dálnice D8 na Mapy.cz

To podle něj ale není jediná novinka. „Kartografická redakce Mapy.cz zvládla od poslední aktualizace zanést do map velké množství nových budov, parků, hřišť, zastavěných ploch a mnoha dalších typů pozemků. Svou přesností a aktuálností tak Mapy.cz v ČR i nadále drží pozici mapové jedničky,“ doplnil Chvaja.

Foto: Seznam.cz

Nový úsek dálnice D8 na Mapy.cz

Mapy.cz v poslední době přináší jednu novinku za druhou. V březnu například společnost Seznam.cz přidala novou vychytávku, díky které je možné snadno plánovat trasy skrze průjezdní body. V polovině ledna zase začal server nabízet unikátní šikmé snímky neboli ptačí pohled u 140 měst z celé České republiky. V leteckých snímcích tak už nejsou vidět jen střechy budov, ale objekty jsou zobrazeny ze všech čtyř stran. [celá zpráva]

Foto: Seznam.cz

Přetahování trasy na Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám