Hlavní obsah

Acer představil levný 17" LCD displej

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Acer představila nový 17" LCD displej, který nabízí poměrně slušné parametry a přitom bude nabízen za velmi nízkou cenu.

Foto: Jana Bečková

Vstup do mlýna u Veselých

Článek

Nový LCD displej s označením AL707 nabízí nativní rozlišení 1280x1024 a vyniká především výborným kontrastním poměrem 500:1. Doba odezvy činí 20 ms a tak je tento displej vhodný i pro sledování filmů a hraní akčních her. Na druhou stranu nejnovější LCD displeje již dnes nabízí dobu odezvy ještě o něco nižší, a to 16 ms.

Ostatními parametry se však Acer AL707 nijak neodlišuje od průměru. Nabízí světelnost 250 cd/m2 a úhly pohledy 125 stupňů vertikálně a 150 stupňů horizontálně, což není zrovna mnoho.

Daní za nízkou cenu jsou tedy malé úhly pohledu a zároveň i absence digitálního vstupu. Cena by se na českém trhu měla pohybovat okolo 14 500 Kč s DPH, což je přibližně o dva až čtyři tisíce méně než stojí o něco kvalitnější LCD displeje s dobou odezvy 16 ms.

Reklama

Související témata:

Související články

Rychlé 17" LCD od Hitachi

Společnost Hitachi uvedla na český trh nový 17" LCD monitor, který vyniká extrémně nízkou dobou odezvy. Díky tomu je vhodný nejen pro sledování videa, ale také...

Kolik stojí rychlé 17" LCD monitory?

Nová generace rychlých LCD monitorů s dobou odezvy 16 ms a kontrastem 450:1 přichází na český trh. Nejlevnější modely stojí již od 13 500 Kč bez DPH a díky...

Výběr článků

Načítám