Hlavní obsah

Vysokoškoláci investují fiktivní peníze do reálných akcií

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burza cenných papírů na začátku března spustila interaktivní vzdělávací program StudentBroker pro vysoké školy. Projekt je založen na možnosti reálného investování s fiktivními penězi do českých i zahraničních akcií a derivátů prostřednictvím internetové aplikace.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Program v rámci ekonomicky zaměřených předmětů využívá většina českých univerzit. Vedle Vysoké školy ekonomické v Praze nebo Masarykovy univerzity se nově k programu připojila i Česká zemědělská univerzita a ostravská Vysoká škola báňská. Celkem již program mohou využívat studenti dvanácti českých univerzit.

„Velkým přínosem aplikace je její administrační systém uzpůsobený profesorům a vedoucím jednotlivých ekonomických předmětů, kteří mohou snadno a rychle kontrolovat aktivitu a schopnosti jednotlivých studentů,“ uvedla Eva Kislingerová, vedoucí katedry podnikové ekonomiky na VŠE v Praze.

Studenti jsou zařazeni do investičních skupin jednotlivých škol a svými investičními schopnostmi reprezentují nejen sami sebe, ale i univerzitu, kterou studují. Po skončení letního semestru bude s trochou nadsázky možné zjistit, na které škole jsou studenti s nejlepším investorským talentem.

Vše o investování čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám