Hlavní obsah

Svátky pravidelně posouvají výplatní termíny důchodů. Jak to bude letos?

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výplatní termíny důchodů se letos kvůli státním a ostatním zákonem stanovených svátkům posunou celkem šestkrát. Velikonoční svátky do nich zasáhnou ve dvou případech.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) upozorňuje na posuny výplatních termínů starobních, invalidních i pozůstalostních důchodů. Ty nejbližší nastanou již během velikonočních svátků, které letos připadají na 2. až 5. dubna.

„Důchody, které mají stanovený výplatní termín na pátek (2. dubna 2021), budou vyplaceny s předstihem, a to 1. dubna. Důchody, jejichž výplatní termín připadá na neděli (4. dubna 2021), budou naopak vyplaceny o pár dní později, a to 6. dubna,” uvádí ve svém sdělení ČSSZ.

Výplatní termín všech typů důchodů se o dva dny posouval již počátkem letošního roku, z 2. ledna na 4. ledna. Další změny termínů pak důchodce čekají ještě v červenci a tradičně i na Štědrý den.

Důchody s výplatním termínemBudou vyplaceny
2. dubna 20211. dubna 2021
4. dubna 20216. dubna 2021
4. července 20212. července 2021
6. července 20217. července 2021
24. prosince 202123. prosince 2021
Zdroj: ČSSZ

Důchody se vyplácejí vždy dopředu, a to v pravidelných měsíčních lhůtách. Výplatní termíny důchodů vyplácených ČSSZ jsou sudé dny od 2. do 24. dne v měsíci. ČSSZ zajišťuje výplaty důchodů také do zařízení sociálních služeb s celoročním pobytem, kam se důchody vyplácejí 15. den v měsíci.

ČSSZ je klientům vyplácí buď bezhotovostním převodem na jejich bankovní účet, nebo v hotovosti prostřednictvím České pošty na adresu jeho bydliště. Způsob výplaty důchodu si volíte při podání žádosti s tím, že kdykoliv později může ČSSZ požádat o změnu, například prostřednictvím ePortálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám