Hlavní obsah

Do sklepní kóje narvala celou kuchyň. Trapnost některých pokusů o podvod stále překvapuje

Právo, Jindřich Ginter

Někteří lidé se snaží dostat k penězům až trapnými pokusy o pojistný podvod. Vypráví likvidátorům očividné pohádky o vykradeném sklepě, odcizené navigaci nebo o tom, že kvůli nehodě přišli o dobré zaměstnání, které ve skutečnosti kvůli alkoholismu neměli.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Jistá žena z Prahy nahlásila České pojišťovně vloupání do sklepa. Podle jejího tvrzení zde měla mít uskladněno mnoho cenných věcí v celkové hodnotě 170 tisíc korun. Již na první pohled bylo přitom patrné, že se deklarovaná kuchyňská linka ani elektrické spotřebiče do sklepní kóje za žádných okolností nemohly ani vejít.

„Bylo tedy nad slunce jasné, že domnělé vloupání bylo fingované. Případ od samého počátku vyšetřovala také Policie ČR, která následně zahájila trestní stíhání pojištěné klientky i jejího manžela pro přečin pojistného podvodu,“ uvádí ve své zprávě ČP.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Alkoholička chtěla peníze

V jiném případě šlo o dopravní nehodu, při které se řidička zranila. Chtěla vyplatit i peníze za ušlý výdělek a za tím účelem doložila čestné prohlášení, podle kterého měla před nehodou přislíben nástup do pracovního poměru v místním zahradnictví.

Čestné prohlášení údajně vystavila přímo majitelka zahradnictví. Detektivové pojišťovny se tedy majitelky šli zeptat, zda je to pravda. Ukázalo se, že řidička byla před úrazem dlouhodobě hlášena na úřadu práce jako uchazeč o zaměstnání a že je to alkoholička a narkomanka, o kterou majitelka zahradnictví rozhodně zájem neměla.

Generali pojišťovna upozorňuje, že v poslední době přibývá vymyšlených hlášení o ukradení navigace z auta.

 V podvodech jede řada lékařů

Kooperativa zaznamenala letos výrazný nárůst podvodů, které se týkají životních a rizikových pojistek. V těchto podvodech jde o statisíce korun. „Je to práce organizovaných skupin, které využívají falešné lékařské zprávy od spolupracujících lékařů. Podvodníci to kromě toho zkoušejí na více pojišťoven,“ tvrdí vedoucí bezpečnostního odboru v Kooperativě Vojtěch Stavný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám