Hlavní obsah

Den matek v obchodech: levnější květiny i sladkosti

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na blížící se Vánoce či Valentýna obchody i jejich letákové nabídky upozorňují dlouho dopředu, speciální nabídky ke Dni matek 8. května se objevují až těsně před tímto dnem. V mnoha super i hypermarketech tak můžete pořídit levnější květiny i čokoládové sladkosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Akční nabídku ke Dni matek pak hledejte na titulní straně letáků. Ukázal to průzkum kupi.cz.

V letošních akcích se nejčastěji objevují speciálně připravené kytice růží, gerber či chryzantém. Například v obchodech Lidl je můžete pořídit v ceně od 100 do 250 korun, v Albertu pak za 200 korun a v Tesku za kytici zaplatíte buď 100 korun, nebo 140 korun, jedna růže vás zde přijde na 30 korun.

Obchodníci vědomi si toho, že lidé ke Dni matek své maminky obdarují i sladkostmi, zaměřili své akce i na levnější čokoládové výrobky. Například čokoládu Merci v obchodech Albert zakoupíte za 80 korun, v Tesku a Penny Marketu je už ale o deset korun dražší.

Stogramové balení pralinek Lindor vás v Penny Marketu přijde na 55 korun, dvousetgramové v Albertu pak stojí 120 korun.

Prodejci podle kupi.cz drží podobný trend jako vloni. Největší propad zaznamenal likér Baileys, který je letos k dostání pouze v Albertu, ale s příjemným dárkem v podobě malé 50 ml lahvičky.

V akcích během roku je i levněji

To, že tyto produkty jsou v akčních letácích, však neznamená, že jejich ceny jsou extra výhodné. Mnohé obchody akční nabídku vnímají jen jako připomenutí Dne matek a inspiraci pro dárce.

Například bonboniéra Merci 250 g je sice nyní nabízena nejlevněji za 80 korun, ovšem v akčních nabídkách v průběhu roku je možné ji pořídit i za 60 korun.

Podobné je to i u bonboniéry Tatiana (172-194 g), nyní se její cena v obchodech pohybuje od 70 do 80 korun, ale v akci ji lze pořídit pod 60 korun. V březnu byla v Kauflandu dokonce za 50 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám