Hlavní obsah

Berňák nechává déle otevřené pokladny kvůli návalu plateb daní z nemovitostí

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční úřady se musely rozhodnout k mimořádnému rozšíření pokladních hodin z důvodu několikanásobného zvýšení zájmu lidí o placení daně z nemovitostí v hotovosti na pokladnách finančních úřadů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Daňová správa proto od 19. 5. do 31. 5. přistoupila k mimořádnému rozšíření pokladních hodin i mimo úřední dny, a to každý pracovní den minimálně do 15:30, kromě pátků, kdy budou pokladny z technických důvodů otevřeny pouze do 14 hodin.

Další otevření pokladen finančních úřadů nad rámec výše uvedené doby bude řešeno jednotlivými finančními úřady podle místních podmínek a kapacitních možností, oznámilo ministerstvo financí.

Posledním dnem splatnosti daně z nemovitostí pro ty poplatníky, u kterých roční daň nepřesáhne částku pět tisíc korun, je 31. květen.

Tento den je také posledním dnem pro zaplacení první splátky daně v případě, že roční daň přesáhne částku pět tisíc. „Pokud se tito poplatníci rozhodnout zaplatit daň najednou, musí tak učinit právě nejpozději do 31. května letošního roku. Tento termín neplatí pro poplatníky provozující zemědělskou výrobu a chov ryb,“ dodala Jaroslava Musilová z Generálního finančního ředitelství.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám