Hlavní obsah

Zvýhodněné akcie Erste pro zaměstnance ČS

Novinky, Jiří Vavroň
PRAHA

Zaměstnanci České spořitelny si budou moci koupit až 100 akcií Erste bank. Vyplývá to z rozhodnutí firmy, podle kterého si všichni zaměstnanci skupiny Erste Bank (tedy i čeští zaměstnanci) budou moci koupit zvýhodněné akcie banky.

Foto: Tomáš Vítámvás

šprtec

Článek

Cena bude vycházet z průměrného kurzu na vídeňské burze v dubnu letošního roku, oproti kterému bude snížena o 20 procent. Informoval o tom mluvčí banky Michael Mauritz.

Doba povinného držení těchto akcií je omezena minimálně na rok. Banka spustila tento akciový program pro všechny zaměstnance již v loňském roce. Zaměstnanci skupiny Erste v Rakousku a střední Evropě tak nakoupili celkem čtvrt miliónu akcií a momentálně se v rukou zaměstnanců a vedení nachází 1,4 procenta akcií banky.

Erste je jednou z nejsilnějších finančních skupin v regionu střední a východní Evropy. V ČR ovládá Českou spořitelnu a na Slovenskou její sesterskou Slovenskou spořitelnu. Má rovněž silný podíl v Chorvatsku a chystá další posílení pozice v Maďarsku a Bulharsku.

Akcie Erste jsou jediným zahraničním titulem obchodovaným na pražské burze. V pondělí uzavřely těsně pod hranicí 2000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám