Hlavní obsah

Zrušení účtu? Zdarma i za 400 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejste spokojeni s tím, jak se vaše banka stará o vaše peníze, naštvali vás nebo jen zvyšují poplatky? Zvažujete, že zrušítte účet a vyberte si z konkurence. Počítejte ale s tím, že většinou vás bude toto Sbohem stát pár stovek. Bezplatné rozloučení s bankou se v Česku totiž zatím moc nenosí.

Článek

Na co se tedy připravit a hlavně kolik peněz si nachystat? Jedinou z Novinkami oslovených bank, která si neúčtuje poplatek za zrušení běžného osobního účtu, je Komerční banka. Ostatní si poplatek naúčtují.

eBanka po vás bude chtít 200 korun, ČSOB 250 korun, Volksbank také 250 korun. V České spořitelně bude váš poslední poplatek činit 300 korun a u HVB Bank dokonce 400 korun.

Zrušení účtu
bankapoplatek (v Kč)
Komerční banka0
eBanka200
ČSOB250
Volksbank250
Česká spořitelna300
HVB Bank400

Banka vám také většinou nezruší účet ihned. Záleží na tom, jaké produkty se k účtu pojí. Pokud žádný z produktů banky nevyužíváte, zruší vám banka účet téměř ihned. Pokud ale máte k účtu například platební kartu, protáhne se proces zrušení účtu asi na 45 dnů.

Pokud vám na účet přijdou peníze v procesu zrušení, tak si většinou můžete určit, kam tyto peníze poputují. Když vám někdo pošle peníze na už zrušený účet, banka mu peníze pošle zpět.

Zdarma alespoň zavedení

Zdarma je u bank alespoň zřízení běžného účtu. Liší se ale minimální vklad. U Komerční banky a eBanky musíte mít minimálně tisíc korun. U ČSOB vám postačí 200 korun.

Volksbank nemá minimální vklad stanovený, doporučuje ale vložit na osobní účet asi 500 korun. České spořitelně stačí napoprvé vložit na sporožirový účet alespoň 100 korun. HVB Bank chce minimální vklad 5000 korun, na konto je musíte vložit do deseti dnů od založení účtu.

Minimální vklad
banka
Komerční banka1000
eBanka1000
ČSOB200
Volksbankdoporučuje 500
Česká spořitelna100
HVB Bank5000

Reklama

Související témata:

Související články

Ztráta bankovní karty může vyjít na tisíce

Platební karty pomalu vytlačují hotovostní platby. Některou z bankovních karet již má v Česku téměř šest z deseti lidí včetně nemluvňat. Vlastnit bankovní...

Výběr článků

Načítám