Hlavní obsah

Žralok, který cítí krev na míle daleko. Do čela Amazonu míří hokejový fanoušek Andy Jassy

Bohumír Žídek, Novinky, Bohumír Žídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapálený fanoušek hokeje, který vlastní menšinový podíl v novém týmu NHL Seattle Kraken. Absolvent Harvardu. To lze říct o Andym Jassym, nástupci Jeffa Bezose v čele Amazonu. Jeho profily přinesly britské listy Guardian a Daily Mail.

Foto: Mike Blake, Reuters

Andy Jassy, šéf Amazon Web Services a spolumajitel Seattle Kraken, nahradí Jeffa Bezose ve funkci výkonného ředitele Amazonu.

Článek

„Je to žralok, který cítí kapku krve na 100 mil daleko, když si nedáte pozor,“ řekl o něm jeden z vysoce postavených zaměstnanců pro server Business Insider.

Jassy je velkým fanouškem ledního hokeje. Jeho láska k tomuto sportu trvá od tří let, kdy ho jeho otec vzal na zápas newyorských Rangers.

Proto když se naskytla příležitost získat menšinový podíl v novém týmu NHL Seattle Kraken, neváhal. Podle televizní stanice EPSN dokonce Jassy hrál výraznou roli ve volbě názvu, loga a celkové prezentace nového týmu.

Kromě toho je podle Daily Mail Jassy i velkým fanouškem amerického fotbalu, kde drží palce New Yorku Giants.

Absolvent Harvardu

Dvaapadesátiletý Jassy pracuje v Amazonu od roku 1997, kdy dokončil Harvard Business School (HBS) na Harvardově univerzitě.

Zakladatel Amazonu Bezos opustí funkci výkonného ředitele

Internet a PC

„První pátek v květnu 1997 jsem absolvoval poslední zkoušku na HBS a v pondělí už jsem nastupoval do Amazonu,“ uvedl v podcastu své alma mater loni v září s tím, že tehdy neměl představu, na jakou pozici nastupuje a co bude obnášet.

Foto: Reuters Staff, Reuters

Logo Amazon Web Services

V rámci svého působení založil dceřinou společnost Amazon Web Services, která poskytuje cloudové služby a webhosting.

Právě tato společnost před pár týdny v reakci na útok na Kapitol zrušila hosting sociální sítě Parler, která byla populární mezi přívrženci prezidenta Trumpa a krajní pravice. Provozovatel této sociální sítě proto Amazon Web Services zažaloval pro možné porušení smlouvy.

Zradil jsi, Donalde, pláčou zhrzení trumpisté

Amerika

Amazon Web Services pod Jassyho vedením vyrostl v největšího hráče na trhu s cloudovými službami, kde má zhruba třetinový podíl. Kdo ho ve vedení této dceřiné společnosti nahradí, Amazon dosud neoznámil.

Odchod z pozice výkonného ředitele Amazonu Jeff Bezos oznámil ve středu. Společnost založil v roce 1994. Původně šlo o online knihkupectví. Podle žebříčků je aktuálně druhým nejbohatším člověkem planety.

Před raketovým růstem akcií Tesly, který do čela žebříčku vystřelil Elona Muska, byl Bezos několik let považován za nejbohatšího člověka světa.

Jassy by měl Bezose nahradit ve třetím čtvrtletí roku 2021.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám