Hlavní obsah

Zlevňování energií pokračuje. Centropol nabízí plyn skoro o čtvrtinu levněji, než je vládní strop

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodavatelé energií pokračují ve zlevňování. S novým ceníkem plynu se nově vytasil Centropol, který novým i stávajícím zákazníkům nabízí fixaci na rok a půl s průměrnou cenou 1910 Kč bez DPH za megawatthodinu (MWh) odebraného plynu. To je skoro o čtvrtinu nižší částka, než je vládou stanovený strop ve výši 2500 Kč bez DPH. Centropol o tom informoval ve čtvrteční tiskové zprávě s tím, že nové ceny začnou platit 13. dubna.

Foto: Lee Smith, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nový plynový produkt FIXNĚ na 1,5 roku kopíruje svým názvem, a tedy i délkou fixace, dva týdny starou nabídku Centropolu na dodávku elektřiny, kterou dodavatel nabízí za cenu o 16 procent nižší, než je vládní strop.

U plynu nyní došlo ke snížení ceny ve srovnání s vládním stropem ještě výrazněji, a to skoro o čtvrtinu. Domácnost, jež plyn využívá nejen k vaření a ohřevu vody, ale i topení, zaplatí za jednu MWh 1906 Kč bez DPH (2306 Kč s DPH). K částce je třeba přičíst ještě stálý měsíční plat (dle pásma spotřeby od 50 do 105 Kč bez DPH) a poplatky za distribuci.

„Plníme veřejný slib, že naše ceny pro koncové zákazníky budeme operativně snižovat v závislosti na vývoji velkoobchodních trhů. Naše produktové portfolio doplňujeme o nový produkt na dodávku plynu FIXNĚ na 1,5 roku, který aktuálně patří k nejlevnějším nově nabízeným produktům v České republice,“ uvedl člen představenstva a marketingový ředitel Centropolu Jiří Matoušek.

Energie: Srovnání cen dodavatelů

Ekonomika

Dodavatelé se v posledních týdnech předhánějí v tom, kdo zákazníkům nabídne výhodnější podmínky za dodávky elektřiny a plynu. Prozatím suverénně nejlevnější ceníky s jednoletou fixací zveřejnil minulý týden dodavatel E.ON.

Ten cenu elektřiny v základní distribuční sazbě D02d stanovil na 3725 Kč bez DPH za MWh, tedy o více než tisícovku níž než je vládní strop. Plyn dokonce domácnostem, které jím topí, nabízí za necelých 1300 Kč bez DPH za MWh, což je o 1200 Kč méně než strop.

Kromě plynu nabízí Centropol také nový tarif u elektřiny, který je vhodný zejména pro majitele chat a chalup. Jedná se o produkt s dvouletou fixací za cenu 4290 Kč/MWh silové elektřiny bez DPH a stálým měsíčním platem ve výši pouze 45 Kč bez DPH.

„Produkt MINI na dva roky je určen pro odběrná místa se spotřebou elektřiny do 1,2 MWh, tedy speciálně pro chaty, chalupy a další podobné objekty a je platný pro všechny distribuční sazby. Podmínkou pro sjednání produktu je zasílání ročního vyúčtování e-mailem a bezhotovostní vyplácení přeplatků,“ vysvětlil Matoušek.

Centropol měl k letošnímu únoru podle dat Operátora trhu 220 tisíc odběratelů elektřiny, plyn dodával 71 tisícům odběratelů.

Centropol nabízí elektřinu za cenu skoro tisícovku pod stropem

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám