Hlavní obsah

Zlevňování benzinu a nafty se zastavilo

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku od středy do středy mírně zdražily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 27,77 koruny, což je o tři haléře více než před týdnem. Litr nafty stál ve středu v průměru 27,08 koruny, což je o dva haléře více než o týden dříve. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Meziročně je litr benzin o 4,41 koruny levnější, cena litru nafty meziročně klesla o 4,67 koruny.

Nejlevnější paliva aktuálně natankují řidiči v Ústeckém kraji. Litr benzinu tam v průměru vyjde na 27,30 koruny. To je o šest haléřů více než před týdnem. Litr nafty tamní čerpací stanice prodávají průměrně za 26,62 koruny. Vyjde tak o čtyři haléře dráž než před týdnem.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí v průměru 28,58 koruny, což je stejně jako před týdnem. Litr nafty tam řidiči v metropoli natankují za 28,28 koruny, což je o haléř více než před týdnem.

Ruský ropný gigant Rosněfť se propadl do ztráty 19 miliard

Ekonomika

Cena severomořské ropy Brent ve středu kolem 17:00 SEČ rostla o 0,9 procenta na 48,27 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu zdražovala o 0,8 procenta na 45,28 dolaru za barel. V úterý Brent přidal čtyři procenta a WTI dokonce přes čtyři procenta.

Ropě pomáhá naděje, že vakcína proti covidu-19 povzbudí poptávku, ale i slabší dolar, který ji zlevňuje zemím používajícím jinou měnu.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 25. listopadu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám