Hlavní obsah

Zisk Philip Morris ČR klesl v pololetí na 1,3 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnosti Philip Morris ČR v letošním 1. pololetí meziročně klesl čistý zisk o 1,9 procenta na 1,3 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 5,7 procenta na 5,4 miliardy korun díky růstu prodeje v ČR a na Slovensku, uvedla v pátek firma na svém webu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Zatímco celkový trh cigaret v České republice mírně vzrostl, na náš tržní podíl měl negativní dopad především pokračující pokles podílu místních značek, který byl částečně kompenzován vyšším podílem značek Marlboro, L a Philip Morris. Náš tržní podíl na Slovensku pokračoval v mírném růstu," uvedl předseda představenstva společnosti Arpad Konye.

Na poklesu zisku se projevilo také rozdílné časové rozložení vynaložených provozních nákladů, společnosti také stouply úrokové náklady a daň z příjmu.

Celkový trh cigaret v České republice vzrostl oproti loňsku přibližně o čtyři procenta na 9,9 miliardy kusů cigaret. Hlavním důvodem je dobrá ekonomická situace.

Domácí odbyt se zvýšil o více než šest procent na 4,4 miliardy kusů. Celkově totiž rostl trh cigaret a jemně řezaného tabáku. Tržní podíl společnosti Philip Morris ČR byl u jemně řezaného tabáku v prvním pololetí větší, naopak podíl u cigaret menší.

Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků. Sídlí v Kutné Hoře a zaměstnává přibližně 1100 lidí v celé ČR. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze. Po oznámení výsledků akcie ráno ztrácely 1,5 procenta a prodávaly se za 12 902 koruny za kus.

Reklama

Výběr článků

Načítám