Hlavní obsah

Majiteli televize Nova stoupl zisk

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v ČR vlastní televizi Nova a další televizní stanice, ve druhém čtvrtletí zvýšila provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) o 21 procent na 73,3 milionu USD (1,7 miliardy Kč). V ČR vzrostl o 14,3 procenta na 32,3 milionu dolarů (737,6 milionu Kč).

Foto: Profimedia.cz

Sídlo televize Nova

Článek

Čisté příjmy ve čtvrtletí vzrostly o jedno procento na 183,6 milionu USD (4,2 miliardy Kč), bez zahrnutí kurzových výkyvů se pak zvýšily o osm procent. Příjmy z reklamy zůstaly převážně beze změny, při konstantních směnných kurzech však vzrostly o sedm procent.

„V tomto čtvrtletí jsme si nemohli přát lepší výsledky," uvedl v prohlášení Michael Del Nin, jeden z generálních ředitelů CME. Dodal, že výsledky překonaly očekávání firmy, a upozornil, že růst příjmů a OIBDA při konstantních směnných kurzech byl pro druhé čtvrtletí nejvyšší za čtyři roky. Firma také díky vysokému přílivu hotovosti mohla v pololetí snížit dluh o 100 milionů eur (2,6 miliardy Kč).

Uvažují o prodeji

Druhý generální ředitel Christoph Mainusch dodal, že CME se podařilo snížit celkové náklady a zvýšit počet diváků hlavních kanálů v hlavních časech. Trh s televizní reklamou v Česku pak podle něj vykázal nejvyšší růst za pololetí od roku 2015. Čisté příjmy v ČR ve druhém čtvrtletí stouply o 5,5 procenta na 64,4 milionu USD (1,47 miliardy korun).

Součástí CME v ČR je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International. CME působí také v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku a ve Slovinsku.

CME letos v březnu oznámila, že zahájila přezkum svých strategických možností, včetně možného prodeje celé nebo části firmy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám