Hlavní obsah

Zemi živitelku navštívilo přes 111 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní ročník výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích dorazilo od čtvrtka do úterního podvečera 111 886 návštěvníků. Je to asi o dva a půl tisíce méně než v předchozím roce, přesto považují pořadatelé letošní, 49. ročník za mimořádně úspěšný. Návštěvnost poznamenala i nepřízeň počasí.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Na Zemi živitelku mířily i tentokrát davy lidí

Článek

„Máme ty nejlepší zpětné vazby od našich vystavovatelů. Překročili jsme hranici sto tisíc návštěvníků. I po obchodní stránce se jednalo o mimořádně úspěšný ročník,“ pochvaloval si Mojmír Severin, předseda představenstva společnosti Výstaviště České Budějovice.

Země živitelka je největší zemědělská výstava s mezinárodní účastí. I letos se v expozicích prezentovalo přes 600 vystavovatelů. V rámci agrosalonu byla představena celá řada technických novinek i technologie, poprvé se na Výstavišti uskutečnil klubový šampionát plemene skotu dexter a potřetí soutěž v rychlostní střiži ovci.

Pořadatelé už začínají připravovat příští, jubilejní, 50. ročník, který se uskuteční od 22. do 27. srpna příští rok.

Politici? Traktory? Na Živitelce nejvíc lákal osel Kil

Ekonomika
Foto: Pavel Orholz, Právo

Na Zemi živitelku přišlo 111 886 lidí

Reklama

Výběr článků

Načítám