Hlavní obsah

Zájemci o Vítkovice Steel mají poslední den na podání nabídky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Firmy, které mají zájem o koupi většinového státního podílu ve firmě Vítkovice Steel, mají v pátek odpoledne poslední možnost nabídku v prvním kole podat. O koupi projevilo zájem 19 společností, všechny ale zřejmě do soutěže nepůjdou.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 13.9.2018 Blíže se Evropský týden mobility. V Ostravě počátkem května začalo sdílení kol.

Článek

Jedním z vážných zájemců o společnost jsou Třinecké železárny. Účast na druhou stranu vzdá světový hráč Mittal Steel Company, který vlastní bývalou Novou huť. Právě tato firma by ale mohla prodej zablokovat. Privatizační komise ji kvůli sporům s prodávanou firmou ze soutěže vyřadila a Mittal se chce obrátit na Evropskou komisi a připravuje proti ČR arbitráž. [celá zpráva].

Nabídky, které v pátek firmy předloží, posoudí privatizační komise a rozhodne, koho pošle do soutěže dál. V prvním kole bude rozhodující hlavně podnikatelský záměr. Nový vlastník například musí zajistit stávající zaměstnanost ve firmě až do roku 2008. Firma má nyní 1580 zaměstnanců.

Ve druhém kole už bude rozhodující pouze cena. Stát si slibuje, že by na Vítkovicích mohl vydělat asi 4,5 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám