Hlavní obsah

Z režimu DPI odešla od ČEZ už více než třetina odběratelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z režimu dodavatele poslední instance (DPI) odešlo od společnosti ČEZ přes 140 tisíc klientů z celkových zhruba 374 tisíc. Řada odběratelů si zvolila běžné produkty ČEZ Prodej, někteří z nich odešli k jiným dodavatelům, řekl mluvčí společnosti Roman Gazdík.

Dodavatelé energií radí opustit rychle režim DPIVideo: Novinky

 
Článek

Do režimu dodavatele poslední instance se dostali bývalí klienti společnosti Bohemia Energy, která ukončila činnost v polovině října, ale i dalších menších dodavatelů. V režimu DPI skončilo na 900 tisíc odběratelů.

„Doporučujeme při přechodu používat zejména on-line formulář, který je intuitivní a stačí pouze zadat osobní a kontaktní údaje a EAN, 18místné identifikační číslo odběrného místa, které najde zákazník ve smlouvě nebo na faktuře původního obchodníka, případně v dopise o zahájení dodávky elektřiny dodavatelem poslední instance,“ řekl Gazdík.

Zálohy na energie vyšší než důchod. Seniorka musí vybrat úspory na pohřeb

Domácí

Pro odběratele, kteří nejsou zvyklí uzavírat smlouvy on-line, doporučuje ČEZ využít například pomoci někoho z rodiny nebo známého. „Naše zákaznická centra nebo linky jsou nyní enormně zatíženy a on-line formulář je skutečně nejjednodušší cesta jak pro zákazníka, tak pro zpracování přechodu,“ uvedl mluvčí.

Dodavatelem poslední instance jsou v případě dodávek elektrické energie v současné době v závislosti na konkrétním regionu společnosti E.ON Energie (jižní části ČR), Pražská energetika (Praha a nejbližší okolí) a ČEZ Prodej (střed a sever ČR). U plynu pak E.ON Energie (Jihočeský kraj), Pražská plynárenská (Praha a nejbližší okolí) a innogy Energie (zbytek ČR).

Reklama

Výběr článků

Načítám