Hlavní obsah

Z Ostravy se nově létá pravidelnou linkou do Varšavy

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S více než půlročním zpožděním spustila v neděli večer polská letecká společnost LOT pravidelnou leteckou linku mezi Varšavou a Letištěm Leoše Janáčka Ostrava (LLJO) v Mošnově. Spoj v době, kdy zájem o cestování mizí, nabídne pět letů týdně. Je také jediným pravidelným spojem, který z ostravského letiště nyní létá.

Foto: LLJO

První letadlo při inauguračním letu z Varšavy přivítala na mošnovském letišti slavobrána vytvořená letištními hasiči.

Článek

Z mošnovského letiště poletí LOT do Varšavy v pondělí, úterý, čtvrtek, pátek a sobotu, opačným směrem se pak letouny typu Embraer E-170 vydají v pondělí, středu, čtvrtek, pátek a neděli.

LOT měl leteckou linku zahájit už na jaře, ale kvůli koronaviru se její start zpozdil. Generální ředitel společnosti Letiště Ostrava, která LLJO provozuje, Jaromír Radkovský věří, že nový letecký spoj bude hrát významnou roli v rozvoji regionu při jeho ekonomické obnově po návratu do běžného režimu po ukončení pandemie.

„Letecké spojení je důležité pro zajištění mobility obyvatel kraje a významně pomůže současným i novým investorům. Zároveň umožní cestujícím jednoduché a pohodlné spojení s celým světem,“ poukázal.

Boeingy Max se mohou vrátit do vzduchu ještě letos, podle regulátora jsou bezpečné

Ekonomika

Dodal, že LOT nastavil letový řád linky tak, aby přílet do Varšavy navazoval na odlety do Amsterodamu, Mnichova, Paříže, Curychu, Milána, Ženevy, Osla, Frankfurtu či Düsseldorfu.

Mluvčí LOT Krzysztof Moczulski poznamenal, že cesta z Mošnova do Varšavy trvá zhruba hodinu. „Česká republika je pro nás důležitým trhem a Ostrava jejím druhým letištěm, na které LOT létá. Jsme rádi, že i přes obtížnou epidemiologickou situaci se konečně podařilo spojit region s více než 60 destinacemi,“ připojil.

Pravidelná letecká linka do Varšavy je nyní jedinou, která z LLJO létá. Od konce března by pak měla společnost Ryanair obnovit pravidelnou linku do Londýna. Žádná letadla teď nelétají například ani z Brna.

Reklama

Související články

Aerolinky KLM zruší 1500 pracovních míst

Nizozemské aerolinie KLM zruší dalších 1500 pracovních míst. V pátek o tom informovala agentura Reuters. Jde o součást restrukturalizačního plánu společnosti,...

Výběr článků

Načítám