Hlavní obsah

Walmartu přišla pandemie k duhu, v USA zvýšil prodeje skoro o desetinu

Novinky, bož

Že globální pandemie covid-19 nemusí být pro každý byznys katastrofa, dokazuje americký řetězec supermarketů Walmart. Jak v úterý informoval server listu Financial Times, ve Spojených státech řetězci ve druhém čtvrtletí vzrostly prodeje meziročně o 9,2 procenta.

Foto: Kamil Krzaczynski, Reuters

Nakupující ve Walmartu

Článek

Čistý zisk Walmartu ve čtvrtletí meziročně vzrostl z 3,61 na 6,48 miliardy dolarů. Prodeje přes internet se dokonce zdvojnásobily.

Aktuální výsledky ukazují, že se Walmartu daří především na domácím trhu. V zahraničí mu tržby poklesly meziročně o 6,8 procenta. Jak je však vidět z rostoucího zisku, rostoucí prodeje v USA a na internetu řetězci tento pokles bohatě vynahradily.

Nevídaná poptávka v karanténě pomohla Walmartu, nabral 235 tisíc nových zaměstnanců

Ekonomika

Společnosti se v USA dařilo již v prvním čtvrtletí. Tehdy jí pomohly nákupy zásob ve strachu z pandemie a možných karanténních opatření. Řetězec v období počínající globální pandemie za tři hodiny prodal takové množství zboží, jaké by se za normálních okolností prodalo za tři dny.

Společnost kvůli rostoucí poptávce dokonce musela nabrat 235 tisíc nových zaměstnanců.

Ve druhém čtvrtletí společnosti jednak pomohl velký zájem o on-line nákupy v čase karantény a následující růst prodeje v kamenných prodejnách po určitém rozvolnění opatření.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám