Hlavní obsah

Výrobci Bohemia Chips loni stoupl zisk o 40 procent

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci brambůrků Bohemia Chips, firmě Intersnack, loni meziročně vzrostl obrat o 13,8 procenta na 1,79 miliardy korun. Zisk se zvýšil o 39 procent na 84,6 milionu korun, uvedla společnost ve výroční zprávě. Většina výnosů byla z tuzemských obchodů, v zahraničí firma vydělala 410 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Firmě Intersnack loni meziročně vzrostl obrat o 13,8 procenta na 1,79 miliardy korun.

Článek

V letošním roce očekává vedení firmy růst na domácím trhu i mírné zvýšení exportu v důsledku zvýšené poptávky kvůli vládním koronavirovým restriktivním opatřením. Firma loni zaměstnávala 347 lidí, meziročně o osm více.

Intersnack prodává brambůrky, snacky, křupky, slané pečivo a oříšky pod značkami Bohemia, Canto, Pom-Bär a Chio. Má továrny v Choustníku a Hradci Králové.

Pepsi výrazně vzrostl zisk na 37 miliard, vedení srší optimismem

Ekonomika

Firmě loni v listopadu vyhořel v Choustníku sklad brambor a hotových výrobků. Podle zprávy nedošlo ke zraněním, ale došlo ke škodě na majetku za 7,2 milionu Kč. Statik konstatoval, že je budova poškozená, firma se ji proto rozhodla zbourat a postaví nový sklad.

Výroba brambůrků začala v tehdejším Československu v roce 1982 pod zemědělským družstvem. Tehdy se chipsy Bohemia poprvé objevily na agrosalonu Země živitelka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám