Hlavní obsah

Volkswagen bude montovat auta ve Rwandě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý automobilový koncern Volkswagen začne montovat tři modely aut ve Rwandě. Vozy budou určeny k prodeji na místním trhu a pro nově zaváděnou službu sdílené jízdy. Firma ve čtvrtek uvedla, že do projektu, který jí má pomoci proniknout do subsaharské Afriky, investuje 20 miliónů dolarů (přes 400 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Rwanda, Kigali

Článek

Podle šéfa jihoafrické divize koncernu Thomase Schäfera se Volkswagen pokusí přesvědčit východoafrické řidiče, aby se nespoléhali na dovoz ojetých automobilů.

„Zkoušíme změnit představu, že Afrika je chudá a místní si (nová) auta nemohou dovolit,” řekl Schäfer na tiskové konferenci.

Volkswagen v zemi chystá výrobu velkých sportovně-užitkových vozů (SUV). Půjde o modely Hatchback Polo, Passat a případně Teramont, uvedla agentura Reuters.

Volkswagen si ve Rwandě zaregistroval firmu, která bude službu sdílení jízdy provozovat, a uzavřel smlouvu s tamní softwarovou firmou, aby vyvinula aplikaci pro její objednávání. Globální společnosti jako je Uber, které spolujízdu také nabízejí, zatím ve Rwandě nepůsobí.

Ve dvanáctimilionové Rwandě loni podle šéfky Rwandského rozvojového výboru Clare Akamanziové jezdilo zhruba 300 tisíc aut. Většinu z nich tvoří dovezené ojetiny ze zemí, jako je Japonsko.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám