Hlavní obsah

Vítkova CPI prodala v Japonsku dluhopisy za dvě miliardy

Novinky, tov

Společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka prodala v Japonsku dluhopisy za 11 miliard jenů (2,2 miliardy korun). Stala se první evropskou realitní společností, která vydala dluhopisy v Japonsku, informovala v úterý firma.

Foto: Milan Malíček, Právo

Podnikatel Radovan Vítek.

Článek

„Transakce představuje historický milník nejen pro naši skupinu, ale i pro japonské dluhopisové trhy,“ uvedl ředitel CPI Martin Němeček.

„CPI Property Group se totiž stala první evropskou realitní společností, která dokončila veřejnou nabídku dluhopisů v Japonsku. Kromě toho jsme i první zahraniční realitní společností, která obdržela investiční rating od přední japonské ratingové agentury Japan Credit Rating Agency (JCR).“

Nabídka má dvě části

Nabídka určená profesionálním investorům byla rozdělena do dvou částí: 8 miliard jenů s úrokem 1,414 procenta splatná ke konci roku 2021 a tři miliardy jenů s úrokem 1,995 procenta splatná k prosinci 2028. Japonsko je zemí s jedněmi z nejnižších úrokových sazeb na světě.

„Japonský trh přispívá k diverzifikaci zdrojů financování naší skupiny,“ řekl finanční ředitel CPI David Greenbaum.

Peníze získané prodejem hodlá firma po převedení na eura použít na splacení části úvěru od bank.

CPI se zaměřuje na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména v regionu střední a východní Evropy a v Německu. Většinovým akcionářem skupiny, jež spravuje aktiva v celkové hodnotě osmi miliard eur, je realitní investor Radovan Vítek. Sídlo má v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám