Hlavní obsah

Drogerie DM v Česku poprvé s obratem přes deset miliard

Právo, Novinky, pro, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řetězec DM drogerie markt Česká republika v obchodním roce 2018/19, který skončil koncem září, dosáhla historicky poprvé obratu přes 10 miliard korun. Meziročně byl výsledek 10,58 miliardy vyšší o 11,15 procenta.

Foto: Profimedia.cz

Řetězec DM drogerie markt Česká republika v obchodním roce 2018/19 poprvé dosáhla obratu přes 10 miliard korun.

Článek

Jednatelka firmy Martina Horká označila výši obratu v rozhovoru pro ČTK za úspěch. „Za několik posledních let je to jeden z největších nárůstů, jakého jsme byli schopni meziročně dosáhnout,” uvedla.

Podle Horké tomu pomohla skutečnost, že firma v tuzemsku navýšila počet prodejen o čtyři na 232 a do rozšíření a modernizace prodejní sítě investovala 227 milionů korun.

Češi platí v drogerii DM i dvakrát víc než Němci

Ekonomika

Společnost DM drogerie markt je německý nadnárodní drogistický řetězec. Založena byla v roce 1973 v Karlsruhe. Od roku 1993 působí i Českém trhu.

Společnosti se podařilo obhájit loňské vítězství v soutěži Mastercard Obchodník roku 2018, kde zvítězila v oborové kategorii Obchodník s drogerií a parfumerií.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám