Hlavní obsah

Vasky má už dost peněz, aby mohla koupit značku Botas

Zlínská obuvnická firma Vasky má již dostatek finančních prostředků na to, aby mohla koupit legendární značku Botas.

Foto: Petr Horník, Právo

Zakladatel firmy Vasky Václav Staněk

Článek

Vasky uspěla se svojí mohutnou prodejní kampaní, kdy některé své modely bot minulý týden zlevnila až o 33 procent, aby jejich prodejem získala finance potřebné k získání Botasu.

„Nyní máme dostatek prostředků na koupi ochranné známky a výrobního zařízení,“ sdělila v pondělí Právu mluvčí Vasky Aneta Zenkerová.

Majitel a zakladatel Vasky Václav Staněk v závislosti na jednání s majitelem Botasu, společností Benal, před týdnem uvedl, že by mělo stačit prodat 8000 párů, aby zlínská společnost mohla značku Botas koupit a pokračovat ve výrobě, jen pod jiným majitelem.

Nyní máme dostatek prostředků na koupi ochranné známky a výrobního zařízení
Aneta Zenkerová, mluvčí Vasky

„Výprodej dopadl úspěšně a již během včerejšího večera se doprodalo finálních 8000 párů,“ informovala Zenkerová.

„Během výprodejových dní se tvořily na prodejnách fronty, a dokonce i e-shop Vasky to několikrát pod tíhou zákazníků neustál, proto jsme se rozhodli jako poděkování za podporu a zároveň trpělivost zákazníků výprodej prodloužit až do středy,“ dodala.

Zájemců je více

Další podrobnosti k plánované koupi Botasu neuvedla. Redakce nyní shání reakci Benalu. O značku se totiž uchází i dalších více než deset zájemců.

Obuv pod názvem Botas se vyráběla ve Skutči na Chrudimsku od roku 1963. Firma se ale rozhodla od letoška ukončit výrobu a je v likvidaci.

Ukončení výroby vedení podniku na začátku ledna zdůvodnilo výrazným zdražením energií i nedostatkem kvalifikovaných pracovních sil.

Obnova značky Botas? Zájem má Vasky

Ekonomika

Značka Botas ale podle všeho nezanikne. „Díky hodnotám, které se stávajícími majiteli Botas sdílíme, se nám otevřela možnost značku odkoupit. Zájem jsme projevili a vypadá to, že jsme na dobré cestě,“ prohlásil minulý týden Staněk.

„Avšak nyní nemáme dostatek prostředků na její odkup. Proto jsme se rozhodli udělat Vasky výprodej pro Botas. Od toho si slibuji, že se nám nakonec podaří tento sen uskutečnit. Když jsem Vasky zakládal, dal jsem si za cíl, aby v Česku i nadále žila poctivá ševcovina. Aby české boty zůstaly součástí naší země, nikoli jen její historie,“ dodal Staněk.

Ve Zlíně začal rozjíždět vlastní podnikání v obuvnictví v roce 2015, kdy mu ještě nebylo ani 18 let.

Zpráva o konci Botasu ho zasáhla. „Hned jsem zajel do Skutče a koupil jsem si boty,“ svěřil se už na konci ledna Právu.

„Botas beru jako legendární českou značku s dlouholetou historií, ve které běhal i náš zlínský Emil Zátopek. A byla by velká škoda, kdyby tento kult nepokračoval dál,“ doplnil.

Zájemců o světoznámou skutečskou značku je však víc, jak minulý týden potvrdil Právu František Nestával ze společnosti Benal, která Botas vlastní.

„Evidujeme více zájemců, jedním z nich je firma Vasky,“ uvedl s tím, že rozhodnutí o případném novém majiteli značky může padnout do konce června.

Výrobce botasek je v likvidaci

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám