Hlavní obsah

V rohlících pro Albert se procházeli holubi. Výjimečná situace, dušuje se řetězec

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně kuriózní, ale nepříliš vábný incident zaznamenala uživatelka sociální sítě Facebook. U supermarketu Albert na pražském Můstku řidič vyskládal přepravky s pečivem, načež se přímo v rohlících začali procházet holubi. Podle mluvčího Albertu situaci způsobila technická závada a pečivo spolu s neprodanými kusy putovalo na zkrmení pro zvířata.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prodejna potravin Albert nizozemské společnosti Ahold.

Článek

Uživatelka Facebooku Petra Smutná, která fotografie na sociální síť nahrála, se pozastavila nad tím, že z hygienických důvodů si mají v obchodě zákazníci pečivo nabírat za použití igelitových rukavic. Situace, kdy se v pečivu mohou procházet holubi, se jí zdá s tímto pokynem v kontrastu. „Dobrou chuť,” dodala s notnou dávkou ironie.

Společnost Ahold, která prodejny Albert provozuje, o incidentu ví.

„Kolegové na prodejně chybu zachytili a napravili – pečivo bylo odepsáno a společně s dalším neprodaným pečivem, které již není vhodné k lidské konzumaci, šlo do svozu na zkrmení zvířatům,” uvedl pro Novinky mluvčí řetězce Jiří Mareček.

Podle Marečka šlo o zcela výjimečnou situaci. „V tomto případě byl porušen nastavený proces při zavážce čerstvých potravin kvůli technické závadě v zázemí prodejny,” dodal.

Reportérka Novinek se vydala na místo ověřit, zda byla situace skutečně výjimečná. Nic podezřelého nezaznamenala.

„Když v osm ráno přijela dodávka s pečivem, tak řidič v podstatě nenechal přepravky ani vteřinu bez dozoru. Uvnitř vozu si přepravky připravil ke dveřím, pak hledal potřebné dokumenty,” popsala.

„Teprve potom vyšel ven a začal vybrané přepravky skládat z auta ven. Během pár vteřin je odtáhl pár metrů do zastřešeného prostoru, kde se nachází i nákladní výtah. Pečivo tak strávilo pod širým nebem zhruba dvacet vteřin, čehož si holubi ani nevšimli,” dodala reportérka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám