Článek
V mrazicích zařízeních v zázemí restaurace se v době kontroly nacházelo více než sto třicet kilogramů různých druhů masa. To bylo baleno v neoriginálních obalech bez jakéhokoliv označení a dokladů o původu. Obaly na mase byly porušeny a nebránily tak možné kontaminaci potravin. Část produktů jevila známky takzvaného vymražení, což svědčilo o nevhodném postupu při zmrazování.

Maso neznámého původu
V chladicím boxu se pak nacházelo dalších více než sto šedesát kilo živočišných produktů. Konkrétně se jednalo o jehněčí bez značky zdravotní nezávadnosti z jatek a hovězí výsekové díly bez identifikačního označení. Mezi zabavenými produkty byla i hovězí hlava včetně očí. Ta přitom dle platné legislativy musí být zlikvidována jako takzvaný specifikovaný rizikový materiál. Důvodem je možné riziko šíření BSE neboli nemoci šílených krav. Ani k těmto produktům neměl provozovatel žádné doklady.

Hovězí hlava, kterou objevili inspektoři v uzbecké restauraci v Praze 3.
Restauratér byl vyzván, aby do dnešního dne dodal informace o původu produktů, což neučinil. Zabavené potraviny inspektoři Státní veterinární správy znehodnotili barvou a nařídili provozovateli zajištění likvidace produktů v asanačním podniku na jeho náklady.