Hlavní obsah

V ČSA bude personální zemětřesení

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nový prezident Českých aerolinií (ČSA) Radomír Lašák předloží koncem dubna dozorčí radě návrh nové organizační struktury této letecké společnosti. Jak včera oznámil, svůj post opustí čtyři z šesti viceprezidentů ČSA.

Článek

"Za tři měsíce jsme měli s kolegy dost času na to, se poznat. S některými z nich jsme společně zjistili, že naše názory na řešení ekonomické situace ČSA se liší. A oni proto zvolili noví kariéry," uvedl Lašák. Šéfem ČSA je od 19. ledna, kdy vystřídal Jaroslava Tvrdíka, jenž se stal volebním manažerem ČSSD.

A koho se personální změny konkrétně týkají? Svůj odchod z ČSA už oznámila dosavadní viceprezidentka ČSA pro marketing a prodej Marcela Hrdá, která přijala jinou nabídku v oblasti leteckého průmyslu. Vedením úseku prodeje bude od 1. května pověřen výkonný ředitel Jaroslav Štěpánek.

Na postu viceprezidentů končí také Jiří Pos, Petr Jusko a Jan Pavel a ve funkci ředitele pro strategické plánování a rozvoj Jan Váňa. Křeslo si z viceprezidentů tedy udrží pouze Tomáš Heczko a Dušan Ryban. Novými tvářemi ve vrcholovém managementu ČSA budou František Šír z Raiffeisen Bank a Petr Somol, jenž dosud pracoval na ministerstvu vnitra.

Hlavní změnou v organizační struktuře Českých aerolinií bude rozdělení úseku marketingu a prodeje. Právě zlepšení prodeje je totiž hlavní Lašákovou prioritou. Cílem je vrátit ČSA do ziskového hospodaření. To se ale podle Lašáka zřejmě podaří až v roce 2007. Pro letošek ČSA počítají se stejnou ztrátou jako loni, tedy půl miliardy korun

Reklama

Výběr článků

Načítám