Hlavní obsah

V Česku je přes 25 tisíc dolarových milionářů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku přibylo v minulém roce 2200 nových dolarových milionářů. Jejich celkový počet se tak zvýšil o 9,5 procenta na rekordních 25 400. Počet dolarových milionářů v ČR tedy i nadále roste rychleji, než je celosvětový průměr. V úterý o tom informovala společnost Capgemini po zveřejnění pravidelné Zprávy o světovém bohatství.

Foto: Gary Cameron, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dolaroví milionáři jsou definováni jako ti, kteří mají investovatelné jmění jeden milión amerických dolarů (22 miliónů korun) a více, s výjimkou hlavního bydliště, sběratelských předmětů, spotřebního materiálu a zboží dlouhodobé spotřeby.

V celém světě přibylo za rok dolarových milionářů o 7,5 procenta na celkových 16,5 miliónu.

Podle zprávy dohlíží správci majetku na 32,1 procenta bohatství dolarových milionářů. Zbytek je obvykle v hotovosti a na bankovních účtech, v podnicích, nemovitostech a investicích.

Nejrychleji přibývá boháčů v Rusku

Bohatství dolarových milionářů rostlo loni v průměru o 8,2 procenta. Severní Amerika a Evropa dohnaly v roce 2016 tempo růstu Asie a regionu Tichomoří.

Rusko po mírném poklesu v roce 2015 zaznamenalo nejrychlejší nárůst počtu i bohatství dolarových milionářů, a to zhruba o pětinu. Dvouciferným tempem rostl jejich počet také v Brazílii.

Capgemini poskytuje poradenské a technologické služby, spolupracuje s předními bankami a pojišťovnami. Působí ve více než 40 zemích světa a zaměstnává přes 190 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám