Hlavní obsah

V čele českých miliardářů Kellner

Právo, ČTK, zav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žebříček stovky českých miliardářů, který sestavil časopis Týden, vede s velkým náskokem Petr Kellner. Podnikateli patří prostřednictvím skupiny PPF řada firem včetně České pojišťovny, eBanky či Home Credit. Jeho majetek časopis odhaduje na 80 miliard korun. Časopis Forbes ho letos zařadil na listině nejbohatších lidí světa na 224. místo.

Článek

Kellner létá letadlem Gulfstream G500, které stálo 42 miliónů dolarů a je pokřtěno jménem Káně. V Alpách má srub a jeho luxusní vila ve Vraném nad Vltavou získala několik architektonických cen, ale z bezpečnostních důvodů se v ní nezdržuje.

Druhé místo patří finančníku Pavlu Tykačovi se 30 miliardami, třetí je majitel Agrofert Holdingu Andrej Babiš, který má podle výpočtů Týdne o pět miliard méně.

Do první pětky patří i Karel Komárek mladší se 20 miliardami a podíly v rodinném impériu zahrnujícím účasti ve firmách Moravské naftové doly, bohumínské železárny a drátovny ŽDB nebo firmy Atlantic finanční trhy a Cestovní kancelář Fischer. Pátý je Marek Dospiva s deseti až 12 miliardami. Mezi stovkou miliardářů jsou podle časopisu pouze čtyři ženy. Nejvýše, zhruba na 14. až 20. místě, je se čtyřmi miliardami Milada Malá, která je podle posledních dostupných informací Týdne největší akcionářkou společností Czech Property Investments a Fortuna Hotels. 

Reklama

Výběr článků

Načítám