Hlavní obsah

V aplikacích KB se lidem ukazovaly omylem nákupy ve Švýcarsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Některým klientům Komerční banky se v mobilní aplikaci ukazovaly platby ve švýcarských francích, které neprovedli. Podle banky jde šlo jen o chybu zobrazení, o peníze lidé nepřišli.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Komerční banka

Článek

Jednomu z klientů KB, který se obrátil na redakci Novinek, se ve čtvrtek ráno ukázaly tři platby ve výši tisíců a stovek korun, které se tvářily, jako že proběhly ve švýcarských francích v supermarketu Migros v malé švýcarské obci Bubendorf, kde vůbec nebyl.

Znepokojený zákazník hned volal na informační linku banky. Podle té jde jen o chybu v zobrazení, která ale mohla hodně lidí vylekat.

„Vážení klienti, aktuálně se mohou v aplikacích internetového bankovnictví objevovat některé položky s chybným zahraničním popisem platby. Jedná se jen o chybu zobrazení, na nápravě chyby usilovně pracujeme,“ informovala hned po vytočení čísla v ranních hodinách infolinka KB. Upozornila také, že nejsou vždy kompletní výpisy plateb za předchozí den.

„Šlo o technickou chybu na straně banky. Naštěstí prostředky klientů nebyly v žádném případě v ohrožení. Pokud zákazník utratil například 500 korun v Lidlu, byla tato platba spárovaná s chybným popiskem a přepočtem do švýcarských franků. Zaúčtována ale byla správná částka v korunách,“ upřesnil Novinkám v dopoledních hodinách mluvčí KB Michal Teubner. Špatné popisky už byly odstraněny.

Mluvčí potvrdil původní informaci, že nešlo o hackerský útok.

Facebook a Instagram postihl masivní výpadek

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám