Hlavní obsah

Tisícovka zaměstnanců JPMorgan se přesune z Londýna do Dublinu. Kvůli brexitu

Novinky, bož

JPMorgan, americká investiční banka s evropským sídlem v Londýně, jedná o zakoupení kancelářských budov v Dublinu. Informoval o tom server Bloomberg. Jde o reakci na rozhodnutí Velké Británie opustit EU. Finančním institucím totiž po brexitu hrozí ztráta passportingových práv, umožňujících volné provozování aktivit po celé EU.

Foto: © Dylan Martinez / Reuters, Reuters

JPMorgan, americká investiční banka s evropským sídlem v britském Londýně, jedná o zakoupení kancelářských budov v irském Dublinu.

Článek

Podle zdrojů Bloombergu banka jedná o možné koupi budovy v kancelářském komplexu Capital Dock. Podle neveřejných plánů by JPMorgan mohl získat budovu o 12 tisících metrech čtverečních, která pojme více než tisícovku pracovníků.

„Další možnosti jsou stále ve hře. Uvidíme, jak budou jednání postupovat. Konečné rozhodnutí nepadlo,“ uvedla banka k možnému přesunu do Dublinu.

„Nevyhnutelně budeme muset část týmu požádat, aby zvážila přesun,“ napsalo vedení britské divize JPMorgan v dopise zaměstnancům. „Uvědomíme vás, jakmile budeme připraveni provést změny, které by mohly mít dopad na vaši práci,“ dodalo.

Pobočku v Evropské unii chce mít po brexitu i britská pojišťovna Lloyd’s of London, která ve středu zveřejnila, že se rozhodla pro Brusel. Finanční instituce se po brexitu obávají ztráty takzvaných passportingových práv, která jim umožňují volné provozování aktivit po celé EU. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám