Hlavní obsah

Tesco staví dál, exekutor podává trestní oznámení

– PRAHA
Novinky, apb, Právo

Vedení společnosti Tesco Stores, která provozuje síť hypermarketů, nesplnilo nařízení exekutora a prezidenta Exekutorské komory Juraje Podkonického zastavit stavební činnost a dokončení hypermarketů. Podkonický tak na společnost podává trestní oznámení.

Foto: Petr Pavelka

bazén na 11. ZŠ

Článek

Podkonický sice potvrdil informace Práva o cestách na uvedená místa. Odmítl však sdělit cokoli bližšího. "Zakazuje mi to statut exekutora. Informace může poskytnout pouze poškozený a lidé, které stykem s médii pověřil," odpověděl na dotaz Práva exekutor.

Podkonický však ČTK řekl, že se chtěl přesvědčit, jestli stavba pokračuje i přes soudem nařízenou exekuci. Čilý stavební ruch na staveništi si nechal natočit na videokameru a poté oznámil, že na britský obchodní řetězec podává trestní oznámení.

Mluvčí Tesco Stories Martina Čermáková řekla Právu, že exekuce byla odložena a proto nic společnosti nebrání v investičních a dalších aktivitách. "Nařízením exekutora se nyní zabývají naši právníci," odpověděla mluvčí na dotaz Práva, proč Tesco Stories nerespektovalo exekutorovo nařízení.

Jde o dluh 350 miliónů korun

Podkonický zaslal ve středu společnosti Tesco rozhodnutí exekutora, v němž zakázal společnosti Tesco Stores a.s. otevřít hypermarket v Karlových Varech, Kladně a dostavět centrum v Jažlovicích u Prahy. "S okamžitou platností nařizuji zastavit veškerou investorskou, inženýrskou a projektovou přípravu investic a jejich realizaci. Dále nařizuji zastavení uvádění staveb a obchodů do provozu a veškeré stavební či jiné práce," uvedl v nařízení, které má redakce Práva k dispozici, exekutor Juraj Podkonický.

Uvalení exekuce na společnost Tesco Stores souvisí s dosud nezaplaceným dluhem podnikateli Jiřímu Malíkovi z Hranic na Moravě, který i s úroky a náklady dosahuje 350 miliónů korun. Investice do nových hypermarketů v Karlových Varech, Kladně a logistického centra v Jažlovicích na brněnské dálnici proto musejí být podle Podkonického neprodleně zastaveny.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud zastavil exekuci v Tescu

Obvodní soud pro Prahu 1 zastavil výkon exekuce proti společnosti Tesco Stores ČR. Na tiskové konferenci to řekl ředitel exekutorského úřadu z Přerova Robert...

Tesco závazky vůči Malíkovi odmítá

Firma Tesco Česká republika nemůže nakládat se svým movitým i nemovitým majetkem. Novinky o tom informoval Roman Zeman, mediální zástupce věřitele společnosti...

Výběr článků

Načítám