Hlavní obsah

Tele2 chce po Telecomu 2,1 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Švédský operátor Tele2, který v ČR působí od roku 2000, chce po Českém Telecomu 2,1 miliardy korun jako odškodnění za to, že státní firma alternativního operátora Tele2, svými tarify poškozuje.

Foto: Petr Mráček

Dušan Vančura 80

Článek

O žalobě u městského soudu v Praze informoval ředitel Tele2 pro střední Evropu Anders Olsson. Firmě vadí, že Telecom nabízí tarify, které neobsahují volné minuty či kredit, za velmi vysoké ceny, a nutí tak zákazníky, aby si volili jeho jiné programy, které volné minuty obsahují. Tím podle Olssona zneužívá svého dominantního postavení, protože od alternativních operátorů odvádí zákazníky.

"Tímto chováním Český Telecom jako dominantní operátor brání rozvoji skutečné konkurence na českém telekomunikačním trhu," řekl Olsson. Tvrdí, že podobné chování zakazují pravidla hospodářské soutěže v Evropské unii i České republice.

Lidé, kteří chtějí využívat služeb alternativních operátorů, musí při telefonování zvolit zvláštní předvolby a Český Telecom je na linku operátora přepojí. Tele2 už si dříve stěžovala, že přepojení trvá lidem z Telecomu příliš dlouho, proto má se svým programem problémy.

Švédský operátor je jediným alternativním operátorem, který se v ČR neorientuje pouze na firemní klientelu a nabízí služby především domácnostem.

Anketa

Využíváte služeb alternativních operátorů?
Ano
36,1 %
Ne, je to příliš složité
9,5 %
Ne, z nabídky jsem si nevybral/a
10,4 %
Ne, mám o této možnosti málo informací
8,3 %
Pevnou linku vůbec nepoužívám
35,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 482 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám