Hlavní obsah

T-Mobilu v pololetí klesl provozní zisk na 5,64 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilnímu operátorovi T-Mobile klesl v pololetí provozní zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) o půl procenta na 5,64 miliardy korun. Důvodem byly vyšší náklady se zvládnutím situace kolem koronaviru. Tržby z mobilních a pevných služeb včetně prodeje hardwaru se zvýšily o 2,2 procenta na 13,7 miliardy Kč. Firma to ve čtvrtek uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Počet uživatelů mobilních služeb se zvýšil o 15 tisíc na 6,239 milionu, z toho 58 procent tvořili klienti se smlouvou. Vysokorychlostní pevné připojení využívalo na konci června 356 tisíc zákazníků, o meziročně 66 tisíc více. Počet zákazníků internetové nebo satelitní televize stoupl o 58 procent na 179 tisíc.

Provozní výsledky si udržely trend z nouzového stavu. Lidé využívali telekomunikační služby intenzivněji, aby byli v kontaktu se svými rodinami a přáteli, měli přístup k potřebným informacím a mohli vzdáleně pracovat nebo studovat.

ČTÚ zahájil tendr na kmitočty pro mobilní sítě 5G, operátoři protestují

Mobil

Počet volaných minut se meziročně zvýšil o 11,5 procenta a počet SMS vzrostl o třetinu na 2,6 miliardy. Celkový objem přenesených dat vzrostl meziročně o 60 procent, objem dat přenesených pouze v mobilní síti se více než zdvojnásobil.

Společnost T-Mobile Czech Republic je členem německé nadnárodní skupiny Deutsche Telekom. Podle počtu zákazníků je jedničkou na tuzemském mobilním trhu.

Reklama

Související články

Telekomunikacím v Česku vládne Kellner

Společnosti O2 a CETIN ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera se loni podílely na tržbách telekomunikačních firem 44 procenty. Tržby oboru se blíží...

Výběr článků

Načítám