Hlavní obsah

Supermarketům Billa v Česku stouply tržby na 23 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Supermarkety Billa loni v Česku zvýšily tržby o šest procent na 22,8 miliardy korun. Společnost loni otevřela 10 nových prodejen, poslední v Kolíně. Počet obchodů tak zvýšila na 213. Billa to ve středu uvedla v tiskové zprávě. Výši zisku nezveřejnila, v roce 2015 vydělala 361 miliónů korun.

Foto: archív, Právo

Článek

„V naší expanzi se zaměříme na rychle se rozvíjející byznysová centra a příměstské části. Kromě Prahy a Středočeského kraje přivítáme v roce 2017 nové zákazníky například v jižních Čechách nebo v Jihomoravském kraji,” uvedl generální ředitel firmy Jaroslaw Szczypka.

Celkem má Billa 213 prodejen v ČR. Společnost v tuzemsku zaměstnává přibližně 6000 lidí. Supermarkety Billa patří společně s diskontními prodejnami Penny Market do německé obchodní skupiny REWE Group.

Billa patří do první desítky největších prodejců v ČR. Mezi největší obchodníky v ČR patří Kaufland, Ahold, Tesco a Lidl. Kaufland ve finančním roce 2015/2016 dosáhl tržeb 58,3 miliardy korun. Zisk před zdaněním mu klesl o dvě procenta na 2,09 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám